De nationale week zonder vlees

  Je hebt het vast al gezien; deze week is het de nationale week zonder vlees. Dit is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër; het grootste vegetarische platform van Nederland!

  Tijdens deze week wordt een flexitarisch eetpatroon gepromoot, waarbij vlees en vis afgewisseld worden met vegetarische gerechten. Helemaal vegetarisch mag natuurlijk ook :)

   “Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu.” benadrukt Isabel.

  Hoe zit dat met die positieve impact? Isabel geeft drie goede redenen:

  1. Voor het milieu – Door vegetarisch te eten is er minder water gebruik, minder ontbossing en een lagere uitstoot van broeikasgassen;
  2. Voor de dieren – Je eet gemiddeld 727 dieren in je leven (zonder vis en schaal- en schelpdieren mee te rekenen);
  3. Voor je eigen gezondheid – Het is wetenschappelijk aangetoond dat voeding met veel vlees ongezond is.

  Tijd voor een weetje!

  Wist je dat de milieudruk van je voeding veel lager is door geen vlees of vis te consumeren. In een week zonder vlees of vis:

  1. Bespaar je ongeveer 101 liter water;
  2. Wordt er 13.7kg CO2eq minder uitgestoten wat ongeveer gelijk staat aan 79km autorijden;
  3. Eet je 770g minder vlees.
    

  Trots!

  Bij eazie maakt iedereen zijn eigen keuzes in wat hij of zij wilt eten, maar wij inspireren je graag om vaker te genieten van een vegetarisch gerecht. De Nationale week zonder vlees is dan ook een initiatief dat wij echt omarmen! Afgelopen jaar is het gerecht van eazie tijdens de week zonder vlees al verkozen tot meest populaire gerecht. En wij zijn ontzettend trots dat we dit jaar samen met Isabel nog meer impact mogen maken. Isabel heeft haar favoriete eazie gerecht samengesteld, zodat iedereen heel makkelijk kan genieten van vegetarisch eten. Haar gerecht is 100% plantaardig en zit boordevol groente. Dat is dus lekker genieten terwijl je goed voor jezelf en voor de wereld zorgt!
   

  Bestel het favoriete gerecht van Isabel – De Hippe Vegetariër !

  “Ik ben dol op wok. Natuurlijk met mijn favoriete sweet and sour saus en volkoren noedels. Ik maak er graag een groenten feestje van met maar liefst zes verschillende groenten (255 gram!): broccoli, sperziebonen, babymaïs, bamboe, paprika en wortel. Als eiwitbron ben ik gegaan voor vegan kipfilet van De Vegetarische Slager. Bovenop het gerecht doe ik een topping van bosui en cashewnoten, heerlijk! Dit betekent dat je kunt genieten terwijl je super goed voor jezelf zorgt”, zeg Isabel Boerdam. Het gerecht bevat  255 gram verse groente én 37 gram plantaardige eiwitten :)

  Laat het favoriete gerecht van Isabel direct bezorgen via www.eazie.nl of afhalen bij je favoriete eazie restaurant. Of ga voor één van de vele andere vegetarische en vegan opties die je bij eazie kunt bestellen. Ideaal als je fan bent van óf kennis wilt maken met de vegetarische keuken.

   

   

  Bronnen: https://weekzondervlees.nl / https://weekzondervlees.nl/waarom-doen-we-dit/