of

Blogs

Samen tegen foodwaste! Hoe kan je omgaan met restjes?
Wij strijden samen met de Verspillingsvrije week en Too Good To Go tegen foodwaste. In deze blog hebben we tips verzameld zodat jij op een makkelijke manier thuis minder restjes overhoudt.
Een happy body is een happy mind!
Wij willen dat jij volop geniet van het leven. Gezonde voeding helpt daarbij. Een happy body is een happy mind.
Sambal – Zoals je ‘m nog nooit eerder hebt geproefd!
Vergeet de sambal uit de supermarkt. Met eazie sambal (vegan) weten je smaakpapillen niet wat ze te wachten staat! We nemen je mee terug in de tijd naar Indonesië 1907 waar het verhaal achter onze sambal begon.
Voel je Fit met onze Smoothie Bowls
Smoothie bowls: lekker én gezond! In één maaltijd zitten alle voedingstoffen om jou een instant boost te geven! Een heerlijke mix van fruit, groente, zaden, pitten en superfoods maken de kleurrijke (vegan) smoothie bowls lekker én voedzaam!
Het geheim achter onze ijsjes
Heb jij onze overheerlijke ijsjes al geprobeerd? Wij nemen jou mee in het verhaal achter onze ijsjes. Jordy Both vertelt vol trots over hoe zijn Opa Gebo Gelato ooit is begonnen én hoe het ijs met verse ingrediënten op ambachtelijke wijze wordt bereid.
Duurzaam Gevangen, Goed voor je Lijf: de Trio van Vis
Vis zit vol mineralen en vitamines, dat is goed voor jouw gezondheid! Wij hebben bewust voor een leverancier gekozen die duurzaamheid en kwaliteit op de eerste plek zet.
Quinoa van Nederlandse bodem
Sinds een aantal jaren wordt Quinoa verbouwd in Nederland. “Lokaal telen waar behoefte aan is, dat is de oplossing” zei Corné van Quinoa Holland in 2015. Samen met zijn vader verbouwd Corné op een duurzame en natuurlijke wijze biologische volkoren Quinoa. Ontdek waar de Quinoa uit jouw maaltijd vandaan komt!
De nationale week zonder vlees
Je hebt het vast al gezien; deze week is het de nationale week zonder vlees. Dit is een initiatief van Isabel Boerdam, oprichtster van De Hippe Vegetariër; het grootste vegetarische platform van Nederland!
Wel of niet eten voor het sporten - door Naomi Brinkmans
Intermittent fasting is helemaal hot. Mensen vallen kilo’s af, alleen door af en toe te vasten. Maar is dat verstandig als je gaat sporten? Kun je wel op een lege maag sporten, want voor sporten heb je toch energie nodig?
Thuiswerken en voeding – door Naomi Brinkmans
Thuiswerken kan slecht uitpakken voor je gewicht. Je verplaatst je minder en ook de verleidingen van snacken of eten uit verveling zijn groter. Hoe moet je hier mee omgaan?
Fit & Healthy challenge - volhouden
Hoe gaat het? Heb je al wat slechte gewoontes om kunnen zetten in goede gewoontes? Nu komt het erop aan vol te houden.
Fit & Healthy challenge - minder stress
Minder stress. Dit goede voornemen is er een waar bijna iedereen wel eens naar verlangt. We hebben makkelijke manieren verzameld om je stresslevel omlaag te brengen. Lees je mee?
Fit & Healthy challenge - minder suiker eten
In de top 5 goede voornemens staat ook altijd ‘ik wil minder snoepen’ en wij geven direct toe: zelf denken wij ook wel eens dat we iets te vaak de bodem van de zak tegenkomen. Dus hoe doe je dat, wat minder suiker eten? Dat hebben we voor je uitgezocht, lees snel verder!
Fit & Healthy challenge - meer bewegen
Mensen die meer bewegen en sporten zijn lichamelijk en mentaal fitter en ze hebben een hogere weerstand. We hebben voor je uitgezocht hoe je makkelijk meer kunt bewegen, zónder dat je fanatiek aan het sporten hoeft te slaan.
Fit & Healthy challenge - afvallen
Al sinds er goede voornemens bestaan, staat deze op nummer 1: afvallen. Is dit ook een van jouw doelen? Lees dan snel hoe het je deze keer wel gaat lukken om vol te houden!
Fit & Healthy challenge
Welk goed voornemen heb jij voor het komende jaar? Heb je ook altijd moeite met volhouden? Wij helpen je op weg om je voornemens deze keer wel vol te houden.
Voeding bij duursport – door Naomi Brinkmans
Moet je meer eten als je aan duursporten doet? Zijn eiwitten net zo belangrijk als bij krachtsport? Of moet je focussen op koolhydraten? Tips en adviezen over optimale voeding voor duursporters.
5 tips om minder last te hebben van het verzetten van de klok
Voor de helft van de mensen betekent het verzetten van de tijd ook de start van een winterdip en slaapproblemen. Wij geven je 5 tips om minder last te hebben van de wintertijd!
Last van prikkelbare darmen? Alles wat je moet weten over FODMaP’s – door Naomi Brinkmans
Heb je last van gluten overgevoeligheid, lactose-intolerantie of prikkelbare darmen? Dan heb je misschien wel eens over FODMaP’s gehoord. In deze blog leg ik uit wat FODMaP’s precies zijn, waar ze in zitten, wat ze doen en hoe je weet of jij er last van hebt.
Onze 3 favoriete homemade eiwitshakes
Eiwitshakes zijn een makkelijke manier om proteïnen binnen te krijgen. Je kunt simpelweg eiwitpoeder toevoegen aan je smoothie óf je duikt 10 minuten de keuken in en maakt zelf een superverse healthy eiwitshake!
10 tips om te starten met hardlopen
Hardlopen helpt tegen stress, verbetert je conditie, je spiermassa en je weerstand. Schoenen aan en rennen! Toch? Zo simpel is het niet, hardlopen is ook een blessuregevoelige sport. Met onze 10 tips beperk je de kans op blessures en kun je veilig en gezond je eerste stappen op het hardlooppad zetten.
Snelle & healthy tussendoortjes – door Naomi Brinkmans
Hoe veel tussendoortjes moet je nemen? Moet je wel tussendoortjes nemen? Zo ja, hoe vaak, hoe veel en wat eet je dan?
Makkelijk vegan koken – Interview met Alexandra Penhryn Lowe
Een meer plantaardig voedingspatroon wordt steeds vaker genoemd als oplossing voor milieu- en gezondheidsproblemen. Wat als je betrokken bent bij de wereld, het klimaat, duurzaamheid en de dieren, maar ook gewoon moet koken voor je gezin? Wij vertellen hoe je makkelijk vegan kan koken.
Hoe vermijd je dips en blijf je gefocust - Naomi Brinkmans
Je kent het vast wel: je bent net klaar met eten en niet veel later kun je je ogen bijna niet meer openhouden. Dat is de welbekende after lunch dip of after dinner dip. Je kunt dit voorkomen door te letten op je voeding!
Weinig tijd en toch een gezond en fit leven leiden? – Interview met Laura Van den Broeck
Iedereen heeft het tegenwoordig druk, waardoor gezond eten en voldoende bewegen vaak onderaan het to do-lijstje belanden. We spraken met Laura Van den Broeck, auteur van ‘be fit, be awesome’. Zij begeleidt dagelijks mensen op hun weg naar een gezonde en evenwichtige levensstijl. We vroegen haar naar haar tips voor een fit & awesome levensstijl.
Is low carb een wondermiddel - door Naomi Brinkmans
Low carb wordt door veel mensen gezien als een wondermiddel. Maar, de ene keer zijn koolhydraten boosdoeners en dikmakers en moeten we veel (dierlijke) eiwitten eten, de andere keer zijn koolhydraten je beste vriend omdat je volledig plantaardig moet eten. Snap jij het nog? Hoe zit het nou precies? En werkt een koolhydraat-arm dieet eigenlijk?
De Mix en Match methode van Delphine Steelandt
Delphine Steelandt ontwikkelde het programma 100 Days Of Dedication, dat het ultieme evenwicht vindt door de combinatie van gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen, en het creëren van de juiste mindset. Meer weten? Lees de blog!
Hoe val je gezond af? - door Naomi Brinkmans
Je hoort er de laatste tijd weer veel over: de link tussen overgewicht en diverse welvaartsziekten. Hoe ga je hier mee om? Is gezond verstand voldoende of moet je calorieën gaan tellen om op een gezonde manier kilo’s eraf te krijgen?
Keto
Low carb, paleo, vegan, raw food, intermitted fasting. Deze ‘nieuwe’ manieren van eten, zijn een reactie op ons westerse, overvloedige eetpatroon. Ze draaien om het verminderen van de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt: koolhydraatarm eten. In dit artikel vertellen we je over de keto manier van eten.
Vegan?
Je ziet het steeds vaker in de supermarkt en bij restaurants (en bij eazie): vegan producten en gerechten. Maar wat is vegan precies en is het hetzelfde als vega? Wat mag je wel en niet eten? Veganistisch diëtist Lisa Steltenpool beantwoordde al onze vragen.
Hoe word je gelukkig?
Gelukkig zijn, dat willen we allemaal. Maar wat is geluk en hoe word of blijf je gelukkig? In deze blog vertellen we je over het Geluksdieet
Wat moet je eten als je sterker-gespierder wilt worden – door Naomi Brinkmans
Moet je anders eten als je sterker/gespierder wilt worden? En op welke manier dan? Een veelgemaakte fout bij het kweken van spiermassa is om alleen maar te focussen op eiwitten.
Hoeveel eiwitten/proteïnen moet ik eten? - door Naomi Brinkmans
In mijn blog ‘De ins & outs van voedingsstoffen’ heb ik kort iets over eiwitten geschreven. Maar hoeveel moet jij ervan eten? En heb je per se dierlijke eiwitten nodig?
Kun je meer eten als je meer beweegt? – door Naomi Brinkmans
Ieder mens heeft energie nodig om het lichaam in leven te houden. Ademhalen, op temperatuur blijven en het goed laten functioneren van de hersenen: alle lichaamsfuncties kosten energie.
Onmisbare voedingsstoffen – door Naomi Brinkmans
Onmisbare voedingsstoffen: deze micronutriënten zijn essentieel voor een goede weerstand!
De ins & outs van voedingsstoffen – door Naomi Brinkmans
Voedingsstoffen, calorieën, koolhydraten, suikers, vetten, eiwitten, proteïnen: wat is dat allemaal en welke functie heeft het voor jouw lichaam? In deze blog probeer ik je daar zo kort en simpel mogelijk antwoord op te geven. Ben je klaar voor een klein lesje scheikunde?
Volkoren granen en graanproducten – door Naomi Brinkmans
In deze blog lees je welke koolhydraten je het beste kunt eten, waarom jij meer of minder koolhydraten kunt eten dan je buurman en hoe je kunt berekenen hoeveel koolhydraten jouw lichaam nodig heeft.
Eet jezelf gezond! – door Naomi Brinkmans
Wat is een gezonde leefstijl precies, en hoe eet je gezond? Vaak krijg ik vragen als ‘Is brood gezond?’ of ‘Is frituur ongezond?’. Gezond eten en een gezond voedingspatroon zijn brede begrippen. In dit artikel ga ik je proberen het zo goed mogelijk uit te leggen.
Gezonde voeding - the eazie way
Waar veel mensen mee worstelen, is de vraag wat je nu precies moet eten om persoonlijke doelen te bereiken. In onze zoektocht naar een manier om onze gasten hierbij te helpen zijn wij terechtgekomen bij de KNVB Campus en Naomi Brinkmans.