Het geheim achter onze ijsjes

  Heb jij onze overheerlijke ijsjes al geprobeerd? Wij nemen jou mee in het verhaal achter onze ijsjes. Jordy Both vertelt vol trots over hoe zijn Opa Gebo Gelato ooit is begonnen én hoe het ijs met verse ingrediënten op ambachtelijke wijze wordt bereid.

  Samen gaan we even zo’n 70 jaar terug in de tijd. De drie broers Henk, Joop en Piet Both waren samen eigenaar van de melkzaak Gebo (Gebroeders Both) in Oud-Beijerland. Op een dag kreeg Piet onverwacht de vraag om ijs te maken. Stiekem ging hij te werk in zijn kelder, hier had hij zijn eureka moment. Hij liet het ijs proeven aan de mensen in het dorp en zij vonden het geweldig! Zijn broers zagen het niet zitten om ijs te gaan maken en stapte uit het bedrijf. Piet, vol vertrouwen in zijn ijsdroom, schreef het recept op en dit was het begin van het familiebedrijf Gebo Gelato.

  Het ijs wordt zoals de naam het zegt op ambachtelijke Italiaanse wijze bereid. Het is een kunst om de juiste ingrediënt verhoudingen te vinden. De passie van Piet werd doorgegeven aan zijn kinderen. Inmiddels is de derde generatie Both onderdeel van het bedrijf en wordt zijn recept nog steeds gebruikt. Weliswaar is het een beetje aangepast naar de ingrediënten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn.

  Heb jij al eerder gehoord van de smaakcombinatie chocolade ijs, licht gebrande cashewnoten en cranberries of yoghurtijs, matcha en citroen?

  Samen met Gebo Gelato hebben wij deze unieke smaak combinaties na veel testen en experimenteren ontworpen. De ingrediënten worden zorgvuldig gekozen en alleen de beste ingrediënten worden gebruikt. Er wordt ook bewust gekeken naar het land van herkomst. Bijvoorbeeld de chocola die wordt gebruikt in het Let's go Choco ijsje is echte Belgische Callebaut chocola gemaakt uit traceerbare cacaobonen die 100% duurzaam zijn. De verse ingrediënten worden op ambachtelijke wijze met de hand verwerkt in het ijs.

  Puur genieten! Onze ijsjes zijn laag in Kcal met slechts tussen de 47 en 106 Kcal per 100g! Heb je liever een vegan ijsje, ga dan voor de Mango Dreams of Nutty Banana ice cream.

  Ook zo’n lekkere trek gekregen? Ga snel naar eazie.nl en probeer een van onze unieke ijsjes zoals Let's go Choco, Mango Dreams (vegan), Nutty Banana (vegan), Yoghurt Matcha, Happy Pistachio of Cookie Dough. Of nog een beter idee, probeer ze gelijk allemaal dan weet je meteen welke je favoriet is!