Weinig tijd en toch een gezond en fit leven leiden? – Interview met Laura Van den Broeck

  Iedereen heeft het tegenwoordig druk, waardoor gezond eten en voldoende bewegen vaak onderaan het to do-lijstje belanden. We spraken met Laura Van den Broeck, auteur van ‘be fit, be awesome’. Zij begeleidt als voedingsconsulente en sportcoach dagelijks mensen op hun weg naar een gezonde en evenwichtige levensstijl. Via Instagram deelt ze haar eigen gezonde recepten en workout-tips. Voor iedereen die gezond wil leven en zich fit wil voelen, maar daar niet te veel tijd en energie aan wil besteden. We vroegen haar naar haar tips voor een fit & awesome levensstijl. 

  Bij eazie willen we onze gasten helpen bij een healthy lifestyle. Wat is dat voor jou?

  Een voedzame en actieve levensstijl die past bij de persoon en bij zijn of haar leefsituatie. Een gezonde levensstijl is haalbaar, realistisch en mag niet als zwaar of moeilijk aanvoelen. Keep it simple en op maat van jouw leven is de boodschap! Op die manier kan het een levensstijl op de lange termijn zijn waar je echt gelukkig van wordt en bakken energie van krijgt! 

  Wat is jouw ultieme tip om zelfs met tijdgebrek makkelijk fit te blijven?

  Ook hier geldt: keep it simple! Leg jezelf niet allerlei regeltjes op, stel geen onrealistische doelen. Kijk vooruit naar waar je naartoe wilt, maar hou het haalbaar. Het heeft geen zin om te denken in kilo’s verliezen, macro’s schrappen of crashdiëten te volgen op snelle manier. Dit werkt alleen maar op de korte termijn en brengt nadien bakken teleurstelling met zich mee. Heb je een druk leven en dus weinig tijd? Zoek naar een balans aangepast aan jouw levensstijl en stel haalbare, kleine doelen. Bijvoorbeeld: wat meer water drinken en 2 keer per week extra bewegen. Niet meer en niet minder. Geef jezelf even de tijd om vooruitgang te zien. Daarna kan je een ander doel stellen en verder gaan. Hoe meer je bezig bent met de kleine ‘progressietjes’ die je maakt en hoe minder je focust op het einddoel, hoe makkelijker het wordt! Tijd is een obstakel dat ons wordt opgelegd, door te overhaasten en jezelf stress te bezorgen lijken de dagen alleen korter. 

  Wat is jouw favoriete healthy snack? En wat eet je tijdens een cheat moment?

  Mijn favoriete healthy snack is gewoon een lekker vers stukje fruit. Heerlijk sappig en zoet! NJAM, keep it simple 😉 Een cheat is voor mij een latte machiatto met een taartje.

  Wat is je favoriete sport en hoe ontspan je graag?

  HIIT en bodypump! Deze 2 zijn absoluut mijn favorietjes! Ontspannen doe ik ook door te bewegen, maar dan op een laag tempo: een lange wandeling maken met mijn hond. 

  Welk eazie gerecht past binnen een fit & awesome lifestyle?

  Moet ik echt kiezen? Eigenlijk zoveel 😄 De noodle soup Lu’s kitchen klinkt voor mij wel als muziek in de oren. Maar als ik moet kiezen welk gerecht het beste past bij een fit & awezome lifestyle, dan is dat de noodle soup Singapore shrimp: laag in calorieen, goed gevuld met groenten en garnalen voor de omega 3.

  We hoorden dat je een tweede boek gaat schrijven, gefeliciteerd! Kun je een tipje van de sluier oplichten?

  Het tweede boek zal net zoals mijn eerste boek bruisen van de voedzame, back-to-basic gerechtjes die zijn opgebouwd uit weinig en makkelijke ingrediënten. Daarnaast zal het ‘say no to foodwaste’-principe terug komen en worden alle overschotjes uit je koelkast en keukenkast dus mooi verwerkt. Er zal opnieuw een link en code naar een workoutplatform te vinden zijn waar tientallen nieuwe workouts zullen klaarstaan voor de lezers! Nog een nieuwigheidje: een zeswekenplan. Een kick-off 6 weken voedingsschema voor iedereen die wil opstarten met een gezonde levensstijl! 

  Heb je nog een laatste tip voor onze lezers?

  Stabiele gezonde voeding en beweging zijn noodzakelijk om jezelf goed en vooral gelukkig te voelen. Goed en gevarieerd eten geeft je energie en laat je huid stralen. Door het te combineren met af en toe wat beweging blijf je lang fit en awesome!