of

Samen tegen foodwaste! Hoe kan je omgaan met restjes?

Wij zijn trotse partner van de Verspillingsvrije week want gemiddeld een derde van al het eten wereldwijd wordt verspild, en dat is veel! Daarom strijden wij samen met de Verspillingsvrije week en Too Good To Go tegen foodwaste. Het thema van de Verspillingsvrije week is ‘restjes’. Wij willen jou inspireren hoe je met restjes om kan gaan zodat deze niet verspild worden. Too Good To Go heeft een aantal tips verzameld zodat jij op een makkelijke manier thuis minder restjes overhoudt.

TIP 1: KIJK, RUIK & PROEF

Wist je dat producten met een verstreken ‘ten minste houdbaar tot’ – datum vaak nog langer goed zijn? Je moet gewoon je zintuigen gebruiken en kijken, ruiken en proeven voordat je het product onnodig verspilt. Vertrouw dus op je zintuigen!

TIP 2: KOOK OP MAAT

Het koken van precies de juiste hoeveelheid kan lastig zijn, vooral bij pasta, rijst en couscous. Gebruik daarom een weegschaal of het Eetmaatje. Met het Eetmaatje kun je porties gemakkelijk afmeten en kook je dus nooit te veel.
 

TIP 3: DOE SLIM BOODSCHAPPEN

Check voordat je boodschappen gaat doen eerst wat je nog in huis hebt. Gebruik producten die snel op moeten als uitgangspunt van je nieuwe maaltijd en maak een boodschappenlijstje voor de producten die je nog moet kopen om je gerecht compleet te maken.
 

TIP 4: GEBRUIK BAKJES

Als je restjes goed bewaart, kun je het later nog prima eten. Bewaar overgebleven eten in een afgesloten bakje en bewaar het in je koelkast of vriezer. Zorg dat je de datum op het bakje vermeld, zodat je precies weet hoelang het nog goed is.
 

TIP 5: WEES CREATIEF MET RESTJES

Koken met restjes is niet alleen de ideale manier om thuis voedselverspilling tegen te gaan, het is ook nog eens lekker creatief. Maak bijvoorbeeld van overgebleven groenten een heerlijke soep of quiche. Zo komen restjes perfect tot hun recht.
 

TIP 6: GEEN RESTJES OVER?

Heb je geen restjes maar wil je toch strijden tegen foodwaste? Via de Too Good To Go app kan je een eazie magic box bestellen. Wat er in zo’n box zit is een verassing, wij weten van te voren ook niet wat er die dag overblijft ✨ Download de app via App Store of Google Play.