of

Duurzaam Gevangen, Goed voor je Lijf: de Trio van Vis

Vis zit vol mineralen en vitamines, dat is goed voor jouw gezondheid!

Maak kennis met onze lekkere en gezonde trio van vis. Je kan de trio van vis toevoegen aan jouw Wok maaltijd. De trio van vis bevat zalm, heilbot en roodbaars uit Noorwegen. Heilbot en roodbaars zijn wilde vissen en zalm is een kweekvis. Wij hebben bewust voor een leverancier gekozen die duurzaamheid en kwaliteit op de eerste plek zet.

“De zee is goed voor ons en daarom horen wij goed om te gaan met de zee” Arie van der Plas

25 jaar geleden begon Arie van der Plas, een oud visserman, samen met zijn vrouw het bedrijf Fix Fisch. Arie was toen schipper op een Katwijkse kotter en besloot om voor zichzelf te starten met het verwerken van verse vis. Inmiddels is Fix Fisch gegroeid tot een familie bedrijf die kwaliteitsvolle en duurzame vis levert. Zo hechten ze veel belang aan het beschermen van de verschillende ecosystemen en het veiligstellen van de visstanden.

Gezondheidsvoordelen van vis

Dat vis gezond is, dat weten we allemaal. Het voedingscentrum adviseert dan ook om minstens 1 keer per week vis te eten. Zo heeft het eten van vis een positief effect op je gezondheid en beschermt het je tegen hart- en vaatziekten. Vis bevat van nature eiwitten en gezonde vetten. In de meeste vis zitten bovendien allemaal mineralen en vitamines. Vis is rijk aan onder andere vitamine B12 en B6. In vette vis zoals zalm en roodbaars zitten ook vitamine D en A. Ook zitten er in vis verschillende mineralen zoals jodium, fosfor, seleen en ijzer. Deze vitamines en mineralen zorgen ervoor dat je gezond blijft en dat je lichaam goed kan functioneren.

Het is belangrijk om te weten waar en hoe jouw vis wordt gevangen of gekweekt

Wij hebben gekozen voor een visleverancier die IFS food gecertificeerd is, het MSC en ASC keurmerk heeft en werkt volgens de HACCP. Dit betekent dat Fix Fisch op een duurzame en verantwoorde manier verse vis levert. De invloed op het milieu is zo laag mogelijk en er wordt rekening gehouden met de visstanden.

Ook in hun keten houdt Fix Fisch rekening met het milieu. Het pand is speciaal ingericht zodat er geen energie verloren gaat. De koeling wordt gekoeld met een natuurlijk koelmiddel en genereerd ook de warmte in het kantoor gebouw waardoor er geen gas gebruikt hoeft te worden. Voor het transport van de vis worden busjes met zonnepanelen gebruikt die zorgen dat de vis koel en vers blijft tijdens het transport. Recycling staat ook hoog, zo worden de overige stukjes vis verkocht en verwerkt in onder andere biogas en visolie.

Met hun vakmanschap en brede kennis blijft Fix Fisch innoveren en kijken ze hoe ze in de toekomst hun keten verder kunnen verduurzamen.

Alles om gezonde en verse maar ook zo duurzaam mogelijke trio van vis bij jou in de wok te krijgen!

Zo weet jij waar jouw trio van vis vandaan komt. Ook zo’n trek gekregen?

 

 

Bronnen: Homepage Voedingscentrum | Voedingscentrum