of

Gezonde voeding - the eazie way

Waar veel mensen mee worstelen, is de vraag wat je nu precies moet eten om persoonlijke doelen te bereiken. In onze zoektocht naar een manier om onze gasten hierbij te helpen zijn wij terechtgekomen bij de KNVB Campus en Naomi Brinkmans.

Naomi is als sportdiëtist o.a. werkzaam voor de KNVB en FC Utrecht. Bij de KNVB heeft zij voor de Oranje-elftallen op de KNVB Campus een FoodConcept ontwikkeld. Met dit concept stuurt zij middels 3 variërende verhoudingen en kleuren de voetballers en voetbalsters in een optimale voedingsinname. Dit wordt volledig afgestemd op het doel dat ze op dat moment hebben: het lichaam puur ‘onderhouden’, eten voor ‘energie’ om maximaal te presteren, of zorgen voor een optimale ‘opbouw en herstel’ van het lichaam.

Speciaal voor eazie heeft Naomi ‘de momenten’ samengesteld: onze zes healthy specials. Nu niet afgestemd op alleen voetballers en voetbalsters, maar op de klanten van eazie. Voor ieder moment is er een healthy special die bij jou en jouw doel past, mét de ideale samenstelling van voedingsstoffen. Ook gaat Naomi wekelijks blogs over gezond eten voor ons schrijven. Check dus iedere donderdag eazie healthy news voor nieuwe artikelen!

Want wat je eet, heeft grote invloed op hoe je presteert.

Als je wilt afvallen, heeft je lichaam bijvoorbeeld andere voedingsstoffen nodig dan wanneer je wilt trainen voor een duursportprestatie. Wil je een mentale focus, dan helpt het echt om je voeding daar op af te stemmen. In volgende blogs vertelt Naomi waar je zelf rekening mee kunt houden als je gezond wilt eten. In de tussentijd kun je handig gebruikmaken van de maaltijden die ze voor ons ontwikkelde. Ken jij al onze healthy specials al? We zetten ze voor je op een rij.

POWER UP

Gemaakt voor het optimaal laten herstellen en opbouwen van je spieren. Perfect voor of juist na je krachttraining of fysiek zware training. Deze maaltijd is tevens FODMAP­-arm, ideaal voor mensen met gevoelige darmen en dus om buikklachten rondom inspanning te voorkomen.

LONG LASTING ENERGY

Volop koolhydraten voor voldoende energie/brandstof. Perfect voor, of juist na je duursport training. Deze maaltijd is, op de udon noedels (tarwe) na, tevens FODMAP­-arm. Ideaal voor mensen met gevoelige darmen en dus om buikklachten rondom inspanning te voorkomen.

FULL FOCUS

De ingrediënten worden langzaam opgenomen doordat de rijst volkoren is. Daarnaast zorgen de eiwitten uit de biefstuk voor een lange verzadiging. Ze voorkomen een ‘dip’ en helpen bij het langer behouden van je focus. En, zwarte peper en gember zorgen in het lichaam voor een oppepper!

LOW CARB

Slechts 20,8 gram koolhydraten en toch heel erg lekker. Ondanks de zero carb noedels toch zeer voedzaam en vullend door de grotere portie eiwitten én groenten.

BODY BOOST

Elk moment van de dag een boost voor je body. Volkoren granen met extra veel groenten, vitamines, mineralen en hoogwaardige eiwitten. Garnalen zijn rijk aan de mineralen jodium, fosfor en seleen. Ook bevatten ze diverse B­vitamines die de energiehuishouding ondersteunen. Knoflook en citroengras werken daarnaast ontstekingsremmend.

STUFI SAVER

Gewoon een gezonde maaltijd. Zacht geprijsd. Ideaal om de laatste dagen voor de studiefinanciering door te komen. Ook begin van de maand al erg lekker. 😉