Sambal – Zoals je ‘m nog nooit eerder hebt geproefd!

  Vergeet de sambal uit de supermarkt. Met eazie sambal (vegan) weten je smaakpapillen niet wat ze te wachten staat! Bereid met verse én duurzame ingrediënten uit het Westland (NL). De grof gesneden ingrediënten geven de sambal een tapenade-achtige structuur. Tover ‘m op tafel als een party dip of verras jezelf met onze combinaties. Je kan kiezen uit wel drie smaken (Sambal Kokos, Taotjo en Hete Badjak) waarmee je eindeloos kan combineren!

  Van Indonesië naar Nederland, het verhaal achter eazie sambal begon meer dan 100 jaar geleden!

  We nemen je even mee terug in de tijd naar Indonesië 1907. Daar werd ‘Oma Dee’ geboren. Haar leven ging niet altijd over rozen. Ze loodste haar familie door zware jaren met Jappenkampen, de Indonesische onafhankelijkheid en de reis naar een nieuw leven in Nederland. Haar geluk vond ze in de keuken. Daar stond ze uren in om erna te zien hoe haar dierbaren smulden van haar lekkere eten.

  Haar indrukwekkende kookkunsten gingen niet onopgemerkt. Haar kleinzonen blazen vol trots nieuw leven in haar sambal zodat jij er ook van kan genieten.  De twee neven, Karl en Peter, zijn opzoek gegaan bij familie en kennissen naar het recept van hun Oma. Karl is bekroont tot Sambal Chef en staat net als zijn Oma uren in de keuken om het recept te perfectioneren. Met het basis recept van hun Oma en dezelfde aandacht en liefde hebben ze hun sambal ontwikkeld. En die is vanaf nu verkrijgbaar bij eazie.

  Uit het Westland (NL)

  In hun keuken in het Westland maakt sambal Chef Karl ambachtelijke sambal met alleen maar verse en duurzame ingrediënten die ook uit het Westland komen. De neven zijn opzoek gegaan naar pure en kwaliteitsvolle smaken. De sambal bevat natuurlijke conserveermiddelen, geen E-nummers en geen zout zodat je de smaak van de verse ingrediënten goed proeft. Bereid je voor op een hele nieuwe smaaksensatie!

  Happy feelings

  Wist je dat je happy feelings een boost krijgen door het eten van onze sambal? De pepers zorgen ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt waardoor je een goed gevoel krijgt! Nog een reden om sambal bij je maaltijd te eten.

  Not just any sambal! Eindeloos combineren

  Je kan eindeloos combineren, onze sambals maken van ieder gerecht een feestje!

  Sambal Kokos

  Een unieke smaak combinatie! De sambal kokos heeft een milde en toegankelijke smaak door het gebruik van kokosmelk.

  Tip van onze chef:
  🌶️ Lekker bij je wok met saté of sweet sour sauce.
  🌶️ Braad een stukje kip en combineer het met de sambal Kokos.

  Sambal Taotjo

  In de sambal Taotjo worden rode en groene pepers, jalapeño’s en habanero’s gecombineerd met donkerbruine sojabonen die extra diepgang geven in de smaak.

  Tip van onze chef:
  🌶️ Heerlijk bij je wok met Shanghai Nights of Black Chili sauce.
  🌶️ Geef je gegrilde courgette of paprika extra pit met de sambal Taotjo.

  Sambal Hete Badjak

  De sambal Hete Badjak is zoeter dan de andere smaken. Extra spannend gemaakt door het toevoegen van de extra hot pepers Trinidad Scorpion en Habanero.

  Tip van onze chef:
  🌶️ Perfect match bij je wok met Teriyaki of Thai Curry sauce.
  🌶️ Spice up je boterham met kaas door er sambal Hete Badjak op te smeren.

  Trek gekregen? Bestel hier een heerlijke maaltijd met een side van sambal! 🤩