of

eazie & halal

Wij willen dat iedereen kan genieten van heerlijke gezonde maaltijden daarom is eazie 100% Halal. Zo weet je zeker dat je zonder zorgen kunt genieten van je favoriete maaltijd.

Halal certificaten

We vinden het belangrijk dat wij onze gasten kunnen garanderen dat we 100% Halal zijn. Daarom vragen wij altijd de officiële Halal certificaten op. Onze medewerkers in het restaurant kunnen je de certificaten ook altijd laten zien.

Vind hieronder de certificaten:

certificaat halal biefstuk

Downloaden

certificaat halal kipfilet

Downloaden

Waarom halal?

We willen graag dat iedereen kan genieten van onze healthy gerechten. Zo zijn onze gerechten toegankelijk voor iedereen die vlees, vis, vega, vegan of halal eet. 

Wat is halal vlees?

Het woord ‘halal’ betekent eenvoudigweg ‘toegestaan’. Volgens Islamistische zienswijze is alles dat halal is goed voor mens, dier, milieu én de maatschappij. Vlees is halal wanneer het: 'Afkomstig is van dieren die gegeten mogen worden, zoals kip en rund. Het dier aan de universele en morele gezondheidswaarden voldoet en humaan is behandeld. Hierbij wordt gelet op gezondheid, welzijn, hygiëne, ruimte en transport. Het dier door een moslim uit eerbied en dankbaarheid voor het voedsel in naam van Allah is geslacht.'