Onze 3 favoriete homemade eiwitshakes

Eiwitshakes zijn een makkelijke manier om proteïnen binnen te krijgen. Je kunt simpelweg eiwitpoeder toevoegen aan je smoothie óf je duikt 10 minuten de keuken in en maakt zelf een superverse healthy eiwitshake!

Bestanddelen eiwitshake

Mix een zuivelsoort (magere (soja)melk, magere (soja)yoghurt of cottage cheese), met wat fruit en groente. Als je niet van zuivel houdt, kun je ook zijdetofu gebruiken: dat maakt je shake lekker romig. 

Zit er eiwit in fruit?

In veel fruitsoorten zit geen tot zeer weinig eiwit. Wij hebben voor je op een rij gezet welk fruit wél eiwit bevat. 

FruitsoortGemiddelde per 100 gram
Avocado2 gram
Banaan1 gram
Blauwe bessen1 gram
Kiwi1 gram
Mandarijn1 gram
Mango1 gram
Meloen1 gram
Sinaasappel1 gram

Healthy crispy veggies!

Spinazie is één van de meest voedzame groene bladgroenten die je kunt eten. Van de totale hoeveelheid calorieën bestaat 30% uit eiwit. Een schaaltje met 30 gram spinazie bevat 1 gram eiwit.

Broccoli en bloemkool bevatten relatief veel eiwit, maar zijn niet echt lekker in een shake. Boerenkool is een groente uit dezelfde familie en wél smakelijk te verwerken. Een schaaltje met 36 gram boerenkool bevat 0,9 gram eiwit.

Waterkers en veldsla bevatten naast veel vitaminen en mineralen ook relatief veel eiwit: 0,8 gram in een schaaltje van 34 gram.

Onze 3 favoriete recepten!

Mix in je blender 1 banaan en ½ avocado met 150gr magere (soja)yoghurt, 100ml magere (soja)melk, een handje spinazie en 1 eetlepel pindakaas. 

Mix 150gr magere (soja)yoghurt en 100gr cottage cheese met het sap van een sinaasappel en een handje boerenkool.

Mix 150gr magere (soja)yoghurt en 100ml magere (soja)melk met een handje blauwe bessen en een handje waterkers. 

eazie

Hi, wij zijn eazie. Vanuit onze Aziatische roots geloven wij dat gezond & lekker eten je happy maakt. Daarom willen wij het makkelijker maken voor jou om van healthy food te genieten. Eten is niet alleen belangrijk voor je body, maar ook voor je soul. Want als je iets eet wat lekker & goed voor je is, dan voel je je goed. Iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken in onze drukke levens. Wat goed & lekker eten is, is voor iedereen anders. Vegan, glutenvrij, halal, eiwitrijk of caloriearm. Bij eazie kan het allemaal.